top of page

The circle leader side

Tre personer med ett gemensamt kunskapsmål - det är allt som behövs för att starta en studiecirkel. Bara fantasin sätter gränser för vad den kan handla om! Presentera ditt ämne för oss så hjälper vi dig med upplägg, cirkelledarutbildning och marknadsföring. 

Folkbildning ger människor kunskap och mod för att erövra makt och ta ansvar i såväl den egna vardagen som i samhället som helhet och den sker genom folket.

Vill du förändra världen?
Bli idé vår idéambassadör!

Namnlös design (88).png

Bli idéambassadör så får du forma projekt, diskutera lösningar och inspirera fler till att vara med i arbetet för ett bättre samhälle. Samtidigt som du bidrar till en positiv samhällsutveckling, kommer du att ha roligt, bredda ditt nätverk och få erfarenheter. Vi hjälper dig med det du behöver!

Lär dig om arbetarrörelsens idéer, ledarskap, arangöskap och organisationskunskap!

Genom att trycka på knappen här fyller du i ditt intresse för att bli en av våra idédambassadörer. Vi har ett begränsat antal platser, så motivera gärna just varför just du vill vara med i teamet.

Du får även ett startkit innehållandes t-shirt, vattenflaska, nyckelband, block, informationsmaterial, pennor och studiematerial.

ABF ❤️ kultur

Har du förslag på ett kulturarrangemang du vill genomföra? Skicka in ditt förslag till oss.

Verktyg

Verktygslåda för cirkelledare på ABF

I verktygslådan hittar du tips på övningar och utvärderingsmetoder som du kan använda dig av i din studiecirkel. Verktygslådan ska inspirera till nya vägar och fungera som en metodbank. Övningarna kan med små förändringar användas både digitalt och analogt.

En verktygslåda i fyra delar

  1. Presentation och förväntningar, pdf

  2. Arbeta i grupp, pdf

  3. Demokratiskt lärande och kommunikation, pdf

  4. Reflektion och utvärdering, pdf

 

utvecklingstrappa.png

Cirkelledarutbildning

Som cirkelledare är du en ambassadör för ABF och vi tycker att det är viktigt att du har möjlighet att fortsätta utvecklas som ledare. 

Hur ska jag göra för att gå en cirkelledarutbildning?

Vi vill med utbildningen skapa ett intresse och en förståelse för vad ABF och folkbildning egentligen är. Här får du mer kunskap om folkbildning, studiecirkelpedagogik med mera.

GRUND är bara början och när du har gått den finns flera fortsättnings och fördjupningsutbildningar som du kan delta i. Här diskuteras spännande ämnen som ledarskap, gruppdynamik, folkbildningshistoria, distanspedagogik, teknik för studiecirkeln mm. Det förekommer lokala variationer och upplägg. 

bottom of page