top of page

Report attendance

When you lead a study circle or a course at ABF, you must report attendance for you and your circle participants. From January 2022, all attendance reporting will take place digitally via our e-service. 

Verktygslåda för cirkelledare på ABF

I verktygslådan hittar du tips på övningar och utvärderingsmetoder som du kan använda dig av i din studiecirkel. Verktygslådan ska inspirera till nya vägar och fungera som en metodbank. Övningarna kan med små förändringar användas både digitalt och analogt.

En verktygslåda i fyra delar

  1. Presentation och förväntningar, pdf

  2. Arbeta i grupp, pdf

  3. Demokratiskt lärande och kommunikation, pdf

  4. Reflektion och utvärdering, pdf

 

I ABFs webbutik kan du ladda ner eller beställa Verktygslåda för cirkelledare

Cirkelledarutbildning

Som cirkelledare är du en ambassadör för ABF och vi tycker att det är viktigt att du har möjlighet att fortsätta utvecklas som ledare. 

Hur ska jag göra för att gå en cirkelledarutbildning?

Vi vill med utbildningen skapa ett intresse och en förståelse för vad ABF och folkbildning egentligen är. Här får du mer kunskap om folkbildning, studiecirkelpedagogik med mera.

GRUND är bara början och när du har gått den finns flera fortsättnings och fördjupningsutbildningar som du kan delta i. Här diskuteras spännande ämnen som ledarskap, gruppdynamik, folkbildningshistoria, distanspedagogik, teknik för studiecirkeln mm. Det förekommer lokala variationer och upplägg. 

Kontakta oss för att ta reda på när nästa Cirkelledarutbildning är.

bottom of page