top of page

Amer Sarsour

Lördag 20 april kl.14:00 - 16:00

Mångkulturellt centrum

“Amer Sarsours debutroman ger djup både åt kriget i Gaza och den svenska gängkriminaliteten” skriver GP.

 

Författaren Amer Sarsour gästar Mångkulturellt Centrum. MKCs bibliotekarie Mattias Järvi kommer att samtala med Amer om hans debutroman Medan vi brinner.

Med både humor och patos, skriver Amer Sarsour om migration i de stängda gränsernas tid. Det är också en berättelse om vänskap och brödraskap. Om att bli vuxen genom att få syn på sig själv.

 

Tjugotvååriga Omar har fått ett viktigt uppdrag av sin pappa. Han ska åka ner till södra Italien och hämta sina kusiner. De har korsat havet och tagit sig från det brinnande Syrien till Europa. Resan visar sig vara svårare än han trott. Inte bara på grund av de väktare, poliser och passkontrollanter som verkar lura bakom varje hörn. Kusinerna är inte alls som han minns dem från barndomen, och de verkar inte lita på honom. Dessutom börjar han tvivla på sig själv. Är han verkligen rätt man för uppdraget?

Författarsamtal Amer Sarsour 20 april.PNG

Poesi i centrum

Nästa tillfälle 21 februari kl.16:30

Fittja Centrum

Har du en dikt, kort text eller några rader som du bär med dig och vill dela med andra? Poesi i centrum ordnas en gång i månaden i Fittja Centrum. Där kan du läsa upp din dikt för andra på vår scen. Du kan läsa på vilket språk du vill. Alla är välkomna att läsa upp, eller att bara komma förbi och lyssna. Ingen föranmälan krävs.

Din stycketext (37).png

En dag med rättvisa

Lördag 27 april kl.14:00 - 19:00

Hallunda Folkets Hus

Rättvisa för alla bjuder in till sitt första nätverksträff. Kom och träffa en mängd organisationer och gräsrotsrörelser, ta del i viktiga samtal och energigivande kulturinslag. Det blir en hel dag med rättvisa och RFA hoppas att träffa dig och hela gatans parlament

 

Rättvisa för alla är en nystartad plattform vars vision är att varje individ oavsett bakgrund får känna sig representerad, respekterad och inkluderad. RFA strävar efter jämlika och rättvisa levnadsvillkor där varje individ får leva sitt liv på sina villkor med fokus på bland annat utanförskap, utsatthet och stigmatisering.

endagmedrättvisa.jpg

Helande trädgårdar

Tisdag 23 april kl.18:00 - 19:30

Vårsta bibliotek

Vårsta bibliotkets vänner bjuder in till ett föredrag med trädgådskonsulenten Ylva Landerholm. Ylva berättar om njutningen av texter kring trädgård, dess hemligheter, den läkande föråmågan och kanske kunskapen vi får i oss. Hon pratar om trädgård i ordets bästa skepnad och historien bakom utvalda trädgårdar.

ylva3.png
FOLKKRAFT BOTKYRKA

Vill du förändra samhället du lever i? I höst kommer vi ha en koneferens där vi ser på hur vi kan skapa samhällsförändring tillsammans. Vill du medverka? Skicka in ditt förslag nedan. Vi hjälper dig att genomföra din idé.

Tack, vi återkommer till dig inom kort.

bottom of page